Artikel in het AD: Anna heeft twee kinderen met Eus: ‘We klungelen als ouders maar wat aan’

Artikel in Algemeen Dagblad en De Stentor: Anna heeft twee kinderen met Eus: ‘We klungelen als ouders maar wat aan’

Helikopterouders, curling ouders, laat-maar-waaien-ouders, ze zijn er in alle soorten en maten. Maar journaliste Anna van den Breemer uit Deventer denkt dat we allemaal maar wat aan klungelen. Vandaag verscheen haar boek met gebundelde columns over opvoeden.

,,Of het nou echt zo’n gedoe is, het ouderschap?” journaliste Anna van den Breemer (34) moet even nadenken. Het is vooral grillig, zegt ze dan. ,,Het ene moment kan het enorm stressvol zijn omdat de oudste niet in de kinderwagen wil, maar het volgende moment, als ze dan allebei met een krentenbolletje braaf in de wagen zitten, loop ik fluitend door de winkel.” En zo klungelen we maar wat aan, als ouders. Zo heet ook van den Breemers boek, een bundeling van stukken uit haar opvoedrubriek in de Volkskrant. Een ontspannen opvoedgids.

,,Vaak overschatten ouders hun invloed op de maakbaarheid van kinderen. Het is best moeilijk om vandaag de dag geen ‘intensieve ouder’ te zijn. De norm is bijna dat je puur gefocust op je kind moet zijn en alle energie erin moet stoppen. Maar ik denk dat het juist goed is als kinderen zien dat je leven ook doorgaat, met hen erbij.
Lees hier het artikel dat verscheen in het Algemeen Dagblad en De Stentor.